Klokkenluidersregeling

CA Group biedt haar medewerkers, leveranciers , serviceproviders en andere zakelijke partners de mogelijkheid om letterlijk 'aan de bel te trekken' als zaken binnen de organisatie niet naar behoren verlopen. Via een speciale ‘klokkenluiderstool’ (BKMS®-systeem) kunnen zij 24/7 – wereldwijd – misstanden melden. Zo helpen ze om crimineel gedrag of gedrag dat niet door de beugel kan, te voorkomen. Tegelijkertijd beschermen ze op deze manier de reputatie van CA CF NL, CA  Group, onze klanten, partners en medewerkers. 

Beveiligd en anoniem een melding doen

Alle informatie die aan dit platform wordt toevertrouwd, wordt versleuteld opgeslagen in een beveiligde omgeving. IP-adressen, meldtijden of meta-gegevens zijn niet te herleiden tot een bepaalde persoon. Desgewenst kan er worden gecommuniceerd via een anonieme mailbox. Zo garanderen we dat alle informatie - bijvoorbeeld over de klokkenluider, de melding, de feiten en de betrokken personen - vertrouwelijk blijft.
 

De klokkenluiderstool gebruiken

Wilt u onze klokkenluiderstool gebruiken? Volg dan de onderstaande stappen: 
  1. Kopieer het adres bkms-system.com/Groupe-Credit-Agricole/alertes-ethiques in uw browser of typ dit adres over.  (Om uw anonimiteit te waarborgen, hebben wij het adres niet als hyperlink op onze website gezet.) 
  2. Pas de taal aan naar Nederlands door rechtsboven in het scherm ‘Nederlands’ te selecteren. (Standaard opent de website in het Frans.)
  3. Lees de informatie over het meldproces aan de linkerzijde van het startscherm goed door. 
  4. Klik linksboven in het startscherm op ‘Melding afgeven’ om een melding te doen.  De vervolgschermen leiden u stap voor stap door het aanmeldproces.

 

Whistle blowing: a practical guide

Ons moederbedrijf Crédit Agricole S.A. heeft een praktische gids samengesteld over klokkenluiden, oftewel 'whistle blowing'. Deze gids is in het Engels geschreven.
U kunt de gids hier bekijken.